Дана 23.3.2022. године у нашој школи обележен је Дан вода који се сваке године обележава 22. марта. Овим часом наша школа се на скроман начин придружила обележавању тог датума.

Причајући о води желимо нешто више да научимо о овој важној супстанци, да се подсетимо на важност чувања и заштите наших вода и да подсетимо да је у многим земљама недостатак воде за пиће велики проблем.Час су реализовали ученици старијих разреда (од 5. до 8. разреда).

Ученици 8. разреда   су на часовима географије уз помоћ наставнице Милене Танасијевић припремили едукативну презентацију о водама на Земљи. Ученици 7. и 8. разреда, са наставницом енглеског језика Миром Ремовић, су представили процес кружења воде на енглеском језику. Ученица петог разреда је, уз помоћ наставника билогије Николе Пивљаковића, говорила о значају воде за живи свет и адаптацији водених животиња и уз помоћ наставнице српског језика Зорице Стефановић, рецитовала песму о водама.

За крај је остављен један занимљив експеримент који су ученици 8. разреда извели под надзором наставнице хемије Мирјане Оцокољић.

Ученици млађих разреда обогатили су овај час ликовним радовима на тему вода. Радове су радили уз помоћ учитељице Јелене Драмићанин.