Крајем новембра прошле године, школе у Моравичком крају добиле су задужење да припреме и сниме часове за ученике који похађају онлајн наставу, а који ће се приказивати на РТС – у. Директорима школа су од стране Школске управе Чачак прослеђена детаљна упутства за снимање часова као и наставне јединице које ће бити реализоване на овај начин.


     Припала ми је част да снимим два часа из Познавања природе и друштва за четврти разред. Први час, по реду 53. био је провера знања о смешама, растворима и материјалима, а други час, 54. Трагови прошлости и временска лента, обрада. Наша обавеза пре снимања часова била је да напишемо припрему и направимо презентацију. Супервизори су имали задатак да прегледају послат материјал и дају одобрење за снимање часова. Након тога, имала сам задатак да снимим часове у програму Camtasia и пошаљем линк преко WeTransfer – а.

     Добила сам позитивне рецензије од својих супервизора и час је послат на обраду и припрему за емитовање. Прибојавала сам се да ли је квалитет звука снимљеног часа био на задовољавајућем нивоу. Не могу вам описати колико позитивне енергије, труда, рада, ентузијазма и изнад свега љубави сам унела у све фазе ових часова. Први час, Смеше, раствори и материјали емитован је 6. 4. 2021. године, а други час, Трагови прошлости и временска лента, 8. 4. 2021. године на платформи РТС Планета.

     Посебну захвалност дугујем супервизору Данијели Ковачевић Микић на несебичној подршци и мотивацији током припремања часова, као и директору ОШ“Милан Вучићевић Зверац“ Видосаву Коларевићу на указаном поверењу и техничкој подршци. Поносна сам, јер сам учествовала у пројекту од националног значаја

Професор разредне наставе Невенка Петровић

На следећим линковима можете погледати часове:

Смеше, раствори и материјали

Трагови прошлости и временска лента