Врх стране

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
„Читај, пиши вазда, да душу би спасао, дела се предака сећај, да би духом растао“.

ОШ Милан Вучићевић Зверац

Братљево

Крајем новембра прошле године, школе у Моравичком крају добиле су задужење да припреме и сниме часове за ученике који похађају онлајн наставу, а који ће се приказивати на РТС – у. Директорима школа су од стране Школске управе Чачак прослеђена детаљна упутства за снимање часова као и наставне јединице које ће бити реализоване на овај начин.


     Припала ми је част да снимим два часа из Познавања природе и друштва за четврти разред. Први час, по реду 53. био је провера знања о смешама, растворима и материјалима, а други час, 54. Трагови прошлости и временска лента, обрада. Наша обавеза пре снимања часова била је да напишемо припрему и направимо презентацију. Супервизори су имали задатак да прегледају послат материјал и дају одобрење за снимање часова. Након тога, имала сам задатак да снимим часове у програму Camtasia и пошаљем линк преко WeTransfer – а.

     Добила сам позитивне рецензије од својих супервизора и час је послат на обраду и припрему за емитовање. Прибојавала сам се да ли је квалитет звука снимљеног часа био на задовољавајућем нивоу. Не могу вам описати колико позитивне енергије, труда, рада, ентузијазма и изнад свега љубави сам унела у све фазе ових часова. Први час, Смеше, раствори и материјали емитован је 6. 4. 2021. године, а други час, Трагови прошлости и временска лента, 8. 4. 2021. године на платформи РТС Планета.

     Посебну захвалност дугујем супервизору Данијели Ковачевић Микић на несебичној подршци и мотивацији током припремања часова, као и директору ОШ“Милан Вучићевић Зверац“ Видосаву Коларевићу на указаном поверењу и техничкој подршци. Поносна сам, јер сам учествовала у пројекту од националног значаја

Професор разредне наставе Невенка Петровић

На следећим линковима можете погледати часове:

Смеше, раствори и материјали

Трагови прошлости и временска лента

 

Copyright © 2022 ОШ Милан Вучићевић Зверац Rights Reserved.