Врх стране

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
„Читај, пиши вазда, да душу би спасао, дела се предака сећај, да би духом растао“.

ОШ Милан Вучићевић Зверац

Братљево

Наша школска библиотека учествовала је у спровођењу акције Друштва школских бибилотекара Србије „Читајмо гласно“. Поводом тога организовали смо час читања наглас омиљених дечијих књига, цитата и поезије. Да би се припремили за овај час, свако од ученика је уз помоћ школског библиотекара, а у складу са својим узрастом, изабрао одломак из омиљене књиге или песму коју ће прочитати.Ученици седмог разреда су прочитали по делић биографије српских краљева јер кажу да уживају у упознавању српске историје. Ученица петог разреда прочитала је одломак из своје омиљене лектире Робинсон Крусо, док је ученик шестог разреда прочитао своју омиљену песму. Ученици млађих разреда су прочитали омиљене песме дечијих писаца.

Акцију под слоганом „Читање је моћ изражавања“  смо симболично почели у пет до дванаест, како бисмо указали на потребу да се окренемо читању и неговању културе изражавања.

Учешће у овој акцији су узели и наставник српског језика и разредне наставе, који су изражајно прочитали делове из својих омиљених романа и указали ученицима колико је битно да читају са разумевањем.

Иако је наша библиотека тек у настајању, сви су са одушевљењем прихватили учешће у овој акцији. У договору са ученицима школски библиотекари су одлучили да једном месечно организују радионицу посвећену гласном читању одломака или поезије по избору ученика.

  

Copyright © 2022 ОШ Милан Вучићевић Зверац Rights Reserved.