Врх стране

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
„Читај, пиши вазда, да душу би спасао, дела се предака сећај, да би духом растао“.

ОШ Милан Вучићевић Зверац

Братљево

Дан Бајкалског језера обележава се сваке године у септембру месецу широм Русије. Ученици ОШ „Милан Вучићевић – Зверац“су, према плану и програму, на часовима руског језика, учествовали у обележавању овог празника.

 

Циљ часова је био упознавање ученика са географијом и природним ресурсима Русије, тачније, са Бајкалским језером, као и сагледавање Бајкала у културолошком смислу као једног од симбола Русије. Кроз интересантне активности ученици су усвојили најфреквентније речи и изразе ове области. Ученицима је понуђен разноврстан едукативни и креативни програм у виду радионица, предавања, и презентација.

Ученици су, користећи информационе технологије, проналазили неопходне податаке за припрему излагања, која су, уз помоћ наставника, на креативан начин презентовали. Делић лепоте „Језера суперлатива“, како га још називају у Русији, представили су  на паноу кабинета за стране језике.

Активности на часовима руског језика биле су усмерене на развој компетенција за целоживотно учење, међупредметних компетенција, комуникације и рада са подацима и информацијама.

Овакве радионице су одлично прихваћене од стране ученика јер популаришу језике, културу и развијају језичке вештине на креативан и интересантан начин.

                           „Славное море, священные воды,

                           Великий Байкал в самом сердце страны,

                           Сибири жемчужина, чудо природы,

                           Легенды и сказки тобой рождены!“

 

                                                                                       Наставник руског језика

                                                                                   Милица Раденковић

 

        

                    

Copyright © 2021 ОШ Милан Вучићевић Зверац Rights Reserved.